Okebiz Video SearchTitle:Ustaštvo u Hrvatskoj
Duration:03:43
Viewed:40,607
Published:15-04-2017
Source:Youtube

Fašizam u Hrvatskoj protekle sedmice izazvao je burne reakcije, građana, analitičara, pojedinih političara.

Obilježavanje osnivanja NDH u Zagrebu i godišnjice osnivanja jedinice HOS-a u Splitu uz ustaške simbole i pozdrav Za dom spremni nije izazvalo reakciju vodećih hrvatskih političara. Kolinda Grabar Kitarović u javnim istupima inače upozorava na opasnost od radikalnog islama u našoj zemlji, a ustaške proslave u gradovima širom Hrvatske ne spominje, a pogotovo ne osuđuje.

Grupa građana je 10. aprila, u centru Zagreba, obilježila osnivanje NDH. Na fotografijama se vidi grupa sa ustaškim simbolima, nacionalističkom zastavom, natpisom "Ubij Srbina". Iz zagrebačne policije su, dan poslije, istakli kako će provesti istragu. Isti dan, u Splitu su pripadnici HOS-a, obilježili godišnjicu osnivanja 9. bojne HOS-a. Ponosno i glasnoo veličajući NDH.

„Bog i Hrvati, za dom spremni,“ odjekivalo je Splitom.

Splitska policija je podnijela prijavu protiv ratnog zapovjednika ove jedinice Marka Skeje, kojega sumnjiče za prekršaj protiv javnog reda i mira. Marko Skejo, je, prije ustaškog pozdrava naglasio kako je svjestan da mnogi žele ukinuti 10. april, ali da se to neće desiti. Mi ćemo ovaj datum slaviti i ubuduće, istakao je.

„Pred spomenikom HOS-a zastanite i pomolite se, sjetite se mladića poginulih u cvijetu mladosti, tih bijelih anđela u crnim odorama, zbog kojih mi danas imamo slobodu i nezavnisnu Hrvatsku,“ istakao je Skejo u svom obraćanju okupljenima.

Izgleda da su teška vremena nastupila za demokratiju u Hrvatskoj, jer su dopise podrške HOS-ovcima poslali zastupnik hrvatskog sabora Željko Glasnović i europarlamentarac Ivica Tolić. Predsjednica Hrvatske, ni ovaj put, nije se ogradila od ovih istupa. I dalje izbjegava javno reći da ovakvom ekstremizmu nema mjesta u Hrvatskoj, dok, ne propušta priliku upozoriti na opasnost od islamskog ekstremizma u našoj zemlji. Umjesto toga, u BiH, se ovih dana pojavio video snimak muškarca koji precrtava putokaze na ćirlici. Snimak je objavljen na FB stranici "Zaboravljeni sinovi domovinskog rata".

Radi se o grupi osoba koje imaju prećutnu podršku hrvatskih političara u nekoliko opština u zapadnoj Hercegovini, zbog čega policija godinama bezuspješno traga za počiniocima, reagovali su iz Saveza Srba iz regiona. Ako vodeći hrvatski političari ne budu reagovali to će biti jasan znak da podržavaju zatiranje ćirilice na području BiH gdje hrvatski narod čini većinu, zaključili su iz ovog Saveza.

SHARE TO YOUR FRIENDS


Download Server 1


DOWNLOAD MP4

Download Server 2


DOWNLOAD MP4

Alternative Download :SPONSORED
Loading...
RELATED VIDEOS
NDH: Strah NDH: Strah
57:41 | 922,785
Tko je Marko Perković Thompson? Tko je Marko Perković Thompson?
14:39 | 518,734
Proslava 10. travnja i 4 godišnjica osnutka IX. bojne HOS-a Proslava 10. travnja i 4 godišnjica osnutka IX...
15:00 | 123,804
Dretar: Tko mi je rekao da sam terorist? Dretar: Tko mi je rekao da sam terorist?
04:56 | 874
Senad Hadžifejzović: Aleksandre Vučiću, jesi li pucao na Sarajevo?! - CIJELI INTERVJU Senad Hadžifejzović: Aleksandre Vučiću, jes...
37:43 | 807,985
Kontekst: Bleiburg u Sarajevu Kontekst: Bleiburg u Sarajevu
27:17 | 95,657
Latinica - TEREZA KESOVIJA Latinica - TEREZA KESOVIJA
59:25 | 798
Life and Times of Wayne Gretzky Life and Times of Wayne Gretzky
44:21 | 843,053


coinpayu